• Cursus Leergang

Cursus: Hoogbegaafde leerling in de klas

Een praktische en unieke cursus, waarbij je de basisbeginselen leert van het begeleiden van hoogbegaafde leerlingen in de klas. 

Na deze cursus kun je:

 • Vertellen wat hoogbegaafdheid inhoudt
 • Uitdagingen van hoogbegaafde leerlingen herkennen en daarop inspelen
 • Hoogbegaafde kinderen beter signaleren
 • Compacten, verrijken, versnellen op verantwoorde wijze toepassen
 • Diverse werk- en leerstrategieën toepassen in je lessen, zodat ook de hoogbegaafde leerlingen aan hun trekken komen
   

Deze cursus kenmerkt zich door de vele praktische handvatten, gebaseerd op een theoretisch kader. Je kunt er de volgende dag direct mee aan de slag.

Pas op: Gevaar! De kans is groot, dat je na afloop denkt: “Dat smaakt naar meer…”


Lees meer

Reacties van vorige deelnemers:

Yentl Geijtenbeek:  Zeer boeiende en vooral verhelderende cursus! En zeer bruikbaar in de praktijk. Veronique is vriendelijk en duidelijk in uitleg. Naast de theorie ook de verwerkingsopdrachten, waardoor je ook het toepassen kan bespreken.

Josefine Roodhuijzen:  De cursus is zeer bruikbaar en interessant. Veronique is prettig en bracht goed over. De cursus overtrof mijn verwachtingen. Ik vond de informatie, de opbouw en de bruikbaarheid in de praktijk erg sterk.

Marije de Boer: De cursus is erg leerzaam en waardevol. Theorie en praktijk worden goed gekoppeld. Veronique weet erg veel van het onderwerp en kan goed inspelen op behoeften en vragen. De cursus sloot aan bij mijn verwcahtingen. Ik wil wellicht wel een vervolgcursus volgen. De opbouw van het programma vond ik erg sterk.

Anoniem: De inhoud vond ik "sterk". Veel relevante informatie, afwisselend met praktijkopdrachten. Veronique is enthousiast, heeft veel inhoud. De opbouw van de cursus vond ik erg sterk.

Anoniem:  Ik heb er van genoten. Veel informatie, veel geleerd. Ook de boekentafels vond ik top. Veronique is prettig, staat open voor ideeën en aanvullingen. Ze kan de vertaling naar de praktijk goed maken. Ik vond het ervaren hoe het zelf voelt erg sterk. We gaan de cursus gebruiken als basis voor ons beleidsplan HB. We hebben veel input gehad. Dank je wel.

De cursus werd beoordeeld met een gemiddelde van: 9-!

Agenda

 • Slimme kleuters vervroegd doorstromen naar groep 3

  April/mei is zo’n beetje de tijd waarop de meeste scholen, samen met ou...

  Lees meer
 • Een hoogbegaafd kind in groep 3. Wat nu?

  Groep 3 is voor veel kinderen spannend. Zo ook voor het hoogbegaafde kind. Oo...

  Lees meer
Agenda overzicht
 • School-kindonderzoek

  School-kindonderzoek

  Een slimme leerling, die je maar niet gemotiveerd krijgt… Een slimme leerling, die je verrijkingswerk biedt en er maar...

  Lees meer
 • Begeleiding scholen

  Begeleiding scholen

  Passend onderwijs aan hoogbegaafde leerlingen: het hoort bij de basisondersteuning. Dat lijkt eenvoudig...

  Lees meer
 • Opleiding

  Opleiding

  Hoogbegaafdheidscoördinator op school: In deze opleiding word je opgeleid tot hoogbegaafdheidscoördinator...

  Lees meer
 • Ster(k) Faalangsttraining

  Ster(k) Faalangsttraining

  Spanning, wanneer je presteren moet… Buikpijn, hoofdpijn…. Instelling: Ik kan het of ik kan het niet… Te perfectionistisch….

  Lees meer

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.