• Cursus Leergang

Opleiding: Hoogbegaafdheidscoördinator op school

In deze opleiding word je opgeleid tot hoogbegaafdheidscoördinator op je eigen school.  Je krijgt genoeg handvatten om de rol van coördinator in te vullen zoals bij jou en de school past.

Na de opleiding ben je in ieder geval getraind om:

 • Hoogbegaafde leerlingen te kunnen begeleiden, zowel in als buiten de klas (plusklas)
 • Je gefundeerde visie op hoogbegaafdheid uit te kunnen dragen
 • Een antwoord te hebben op de uitdagingen die hoogbegaafde kinderen aangaan
 • Hoogbegaafde kinderen te kunnen signaleren, profielen van hoogbegaafde leerlingen te kunnen herkennen en begeleidingsbehoeften daaraan te koppelen
 • Compacten, verrijken, versnellen op verantwoorde wijze toepassen
 • Diverse werk- en leerstrategieën toe te passen in je lessen, zodat ook de hoogbegaafde leerlingen aan hun trekken komen.
 • Leerlingen te helpen op het gebied van faalangst, perfectionisme, onderpresteren, overexcitabilities
 • Het beleid m.b.t. hoogbegaafdheid vorm te geven en verandermanagement toepassen
 • Handelingsadviezen te kunnen formuleren
 • Collega’s te kunnen informeren
 • Collega’s te kunnen helpen met hoogbegaafde leerlingen
 • Gesprekken te voeren met leerlingen
 • In te schatten welke materialen ingezet kunnen worden om doelgericht met deze leerlingen te werken
 • De hoogbegaafde leerling als geheel te zien, incl. het "hoogbegaafd zijn"


Ster(k) in hoogbegaafdheid vindt het belangrijk dat je de opgedane kennis in de praktijk kunt brengen. Daarom is deze opleiding een mooie balans tussen praktische handvatten en theorieën, modellen en literatuur. De opleiding maakt gebruik van de nieuwste inzichten!

Er start een opleiding op dinsdag in april 2019. In schooljaar 2019-2020 starten ook een woensdag- en een zaterdaggroep.

Klik op onderstaande link voor meer informatie.

Lees meer

Een overzicht van afgestudeerde Hoogbegaafdheidscoördinatoren vind je hier.

Reacties van vorige deelnemers:

Inge: Wat een duidelijke opleiding. Goede afwisseling van theorie en toepassen praktijk. Veronique is enthousiast, zeer kundig en past zich snel aan aan vragen van de groep. Ze zet je aan het denken.

Marjan: Zeer goed en volledige opleiding. Veronique is geweldig. Ze heeft veel kennis, is enthousiast en kan het goed presenteren.

Ellen: Goede opbouw. De opleiding wordt met veel humor gegeven. Veronique heeft veel kennis en kan dit goed overbrengen.

Anneke: Veel inhoud, in behapbare gedeeltes. Zeer leerzaam en toepasbaar. Veronique is super enthousiast met veel duidelijke voorbeelden. Met passie gegeven. Een verrijking, eigenlijk goed voor iedere leerkracht.

Erica: Er was zoveel moois te leren.  Ik vind het jammer dat het afgelopen is. Een aanrader. je kunt meer uit de kinderen halen als je maar weet waar je op kunt letten. Je kunt als school zoveel winst halen uit de kinderen.

Sandra: Geweldig. Veel inspiratie meegekregen. Goede verdeling theorie en praktijk. Ruimte voor eigen inbreng of situatie. Blij met het contact met de collega's. Veronique heeft veel kennis. Een inspiratie voor iedereen. Enthousiast en positief. Ik wil nog meer van je leren! Deze opleiding moet je zeker doen.

Melona: Erg goed. Veel theorie, maar afwisseling met praktische opdrachten. Oefenmomenten en reflectiemomenten zijn fijn. Veronique is erg prettig. Veel kennis, maar komt ook vaak met voorbeelden uit de praktijk. Mijn zelfvertrouwen over mijn kennis is gegroeid en daarmee mijn enthousiasme. Het is zeker de moeite waard!

Irene: Top. Theorie goed naar praktijk gekoppeld. Veel verschillende aspecten benaderd en uitgediept. Leuke, interactieve bijeenkomsten. Boeiende opleiding. Veel tips en ideeën van de praktijk. Samen leren is fijn. Veronique is zeer kundig. Heeft alles prima en doordacht uitgezet. Met een open mindset.

Nicole: Veel informatie. Vaak ook goed te gebruiken voopr niet hb kinderen. Ik heb een beter inzicht gekregen op deze leerlingen. Het is een nuttige opleiding. Veel verschillende werkvormen.

Yvonne: Handvatten gekregen om beter om te gaan met de HB-leerlingen. Veel geleerd. Interessante opleiding met veel invalshoeken. Veronique is deskundig op dit gebied. Ze weet er veel van af en vertelt hier enthousiast over. Zinvol, interessant, een aanrader om dit te doen!

De opleiding werd beoordeeld met een 8,9!

 

Agenda

 • Slimme kleuters vervroegd doorstromen naar groep 3

  April/mei is zo’n beetje de tijd waarop de meeste scholen, samen met ou...

  Lees meer
 • Een hoogbegaafd kind in groep 3. Wat nu?

  Groep 3 is voor veel kinderen spannend. Zo ook voor het hoogbegaafde kind. Oo...

  Lees meer
Agenda overzicht
 • School-kindonderzoek

  School-kindonderzoek

  Een slimme leerling, die je maar niet gemotiveerd krijgt… Een slimme leerling, die je verrijkingswerk biedt en er maar...

  Lees meer
 • Begeleiding scholen

  Begeleiding scholen

  Passend onderwijs aan hoogbegaafde leerlingen: het hoort bij de basisondersteuning. Dat lijkt eenvoudig...

  Lees meer
 • Cursus

  Cursus

  Hoogbegaafde leerling in de klas: Een praktische cursus, waarbij je de basisbeginselen leert van het begeleiden...

  Lees meer
 • Ster(k) Faalangsttraining

  Ster(k) Faalangsttraining

  Spanning, wanneer je presteren moet… Buikpijn, hoofdpijn…. Instelling: Ik kan het of ik kan het niet… Te perfectionistisch….

  Lees meer

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.