• Ouders leerlingen

School-kindonderzoek

Een slim kind, waarbij het maar niet lukt om goede resultaten op school te halen….
Een ongemotiveerd kind op school met buik-of hoofdpijnklachten, dat liever thuis blijft….
Een slim kind, dat ander gedrag thuis dan op school vertoont…
Een slim kind, dat het niet lukt om het schoolwerk af te hebben, te plannen en te organiseren…

Heb je een kind, “waar er maar niet uitkomt wat er in zit”? Een kind, waarbij het de school niet lukt om de juiste aanpak toe te passen, zodat je kind op een fijne manier naar school gaat en laat zien wat het waard is? Twijfel je misschien of je als ouder je kind anders zou kunnen ondersteunen?

Maak dan gebruik van het unieke School-kindonderzoek.

Hierbij wordt dat wat je kind nodig heeft op school aan aanbod en begeleiding in kaart gebracht. Daarnaast worden er praktische adviezen geformuleerd, die snel in de praktijk gebracht kunnen worden. Op deze manier heb je als ouders een goed beeld wat je kind op school nodig heeft aan begeleiding. Een onafhankelijk onderzoek helpt vaak de dialoog tussen ouders en school positief te beïnvloeden.

Het School-kindonderzoek start met een intakegesprek om de probleemstelling helder te krijgen. Afhankelijk van de situatie wordt er gebruik gemaakt van een gesprek of een vragenlijst om het beeld van jou als ouder en van de leerkracht(en)/school in kaart te brengen.

Het onderzoek vervolgt met een observatie van je kind in de schoolsetting. De observatie geeft een beeld van je kind en van de schoolse situatie. Omdat het bij slimme leerlingen uitermate belangrijk is om ze mede-eigenaar te maken van hun eigen leerproces volgt daarna een kindgesprek.

Met al deze input wordt er een analyse gemaakt van het probleem. Regelmatig worden hierin ook de resultaten van je kind en eventuele onderzoeksrapportages geanalyseerd om het beeld compleet te maken.

Vanuit deze analyse volgt een beeld van wat je kind nodig heeft. Hieraan gekoppeld ontvang je handelingsadviezen, gestoeld op de dagelijkse praktijk.

In een eindgesprek wordt alles toegelicht. Tijdens dit eindgesprek bespreken we direct de mogelijkheden op de school en wat er nodig is om je kind verder te helpen.

Kosten:

€ 495,- incl BTW 

Er kan ook een gedeelde factuur (ouders en school) opgesteld worden. In dat geval zijn jullie beiden opdrachtgever en zullen jullie beiden de overeenkomst ondertekenen.

Voorwaarde voor het School-kindonderzoek op initiatief van ouders:

Om een School-kindonderzoek succesvol te maken, is er een school nodig, die open staat voor het onderzoek, er aan mee wil werken en het voornemen uitspreekt om met de handelingsadviezen aan de slag te gaan.

Het meeste resultaat wordt behaald als de school en de ouders gezamenlijk het eindgesprek voeren. Wanneer ouders voorafgaand aan dit eindgesprek een apart gesprek wensen, is dit altijd mogelijk. (Wanneer er gebruik gemaakt wordt van 2 gespreksmomenten, zijn die kosten niet bij de prijs inbegrepen).

Mogelijkheden:

Indien uit het onderzoek blijkt dat er ondersteuningsbehoefte binnen de school is of individuele begeleiding nodig is voor je kind, dan zijn er mogelijkheden om Ster(k) in hoogbegaafdheid dit te laten vervolgen. Ik ga daar graag met je over in overleg.

Agenda

 • Slimme kleuters vervroegd doorstromen naar groep 3

  April/mei is zo’n beetje de tijd waarop de meeste scholen, samen met ou...

  Lees meer
 • Een hoogbegaafd kind in groep 3. Wat nu?

  Groep 3 is voor veel kinderen spannend. Zo ook voor het hoogbegaafde kind. Oo...

  Lees meer
Agenda overzicht
 • School-kindonderzoek

  School-kindonderzoek

  Een slimme leerling, die je maar niet gemotiveerd krijgt… Een slimme leerling, die je verrijkingswerk biedt en er maar...

  Lees meer
 • Begeleiding scholen

  Begeleiding scholen

  Passend onderwijs aan hoogbegaafde leerlingen: het hoort bij de basisondersteuning. Dat lijkt eenvoudig...

  Lees meer
 • Cursus

  Cursus

  Hoogbegaafde leerling in de klas: Een praktische cursus, waarbij je de basisbeginselen leert van het begeleiden...

  Lees meer
 • Opleiding

  Opleiding

  Hoogbegaafdheidscoördinator op school: In deze opleiding word je opgeleid tot hoogbegaafdheidscoördinator...

  Lees meer
 • Ster(k) Faalangsttraining

  Ster(k) Faalangsttraining

  Spanning, wanneer je presteren moet… Buikpijn, hoofdpijn…. Instelling: Ik kan het of ik kan het niet… Te perfectionistisch….

  Lees meer

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.