• Scholen

School-kindonderzoek

Een slimme leerling, die je maar niet gemotiveerd krijgt… 
Een slimme leerling, die je verrijkingswerk biedt en er maar niet enthousiast van lijkt te worden…. 
Een slimme leerling, die het op school goed lijkt te doen, maar thuis zijn frustraties uit….

Heb je een slimme leerling op jouw school, waarvoor je op zoek bent naar passend aanbod en begeleiding, en heb je behoefte naar concrete adviezen, die je écht verder helpen?

Maak dan gebruik van het unieke School-kindonderzoek. 

Hierbij worden de onderwijsbehoefte en de begeleidingsbehoefte in kaart gebracht. Daarnaast ontvang je praktische adviezen, die je snel in de praktijk kunt brengen. Op deze wijze krijg je als school een goed beeld hoe jouw leerling verder geholpen kan worden en wat daar voor nodig is.

Het School-kindonderzoek start met een intakegesprek om de probleemstelling helder te krijgen. Afhankelijk van de situatie wordt er gebruik gemaakt van een gesprek of een vragenlijst om het beeld van de leerkracht(en)/school en van de ouders in kaart te brengen.

Het onderzoek vervolgt met een observatie van de leerling. De observatie geeft een beeld van de leerling en van de schoolse situatie. Omdat het bij slimme leerlingen uitermate belangrijk is om ze mede-eigenaar te maken van hun eigen leerproces volgt ook een leerlinggesprek.

Met al deze input wordt er een analyse gemaakt van het probleem. Regelmatig worden hierin ook de resultaten van de leerling en eventuele onderzoeksrapportages geanalyseerd om het beeld compleet te maken.

Vanuit deze analyse volgt een beeld van de onderwijs- en begeleidingsbehoefte van de leerling. Hieraan gekoppeld ontvang je handelingsadviezen, gestoeld op de dagelijkse praktijk.

In een eindgesprek wordt alles toegelicht.

Kosten:

€ 495,- incl BTW 

Mogelijkheden:

Indien uit het onderzoek blijkt dat er ondersteuningsbehoefte binnen de school is of individuele begeleiding nodig is voor het kind, dan zijn er mogelijkheden dit te laten vervolgen. Ik ga daar graag met je over in overleg.

Agenda

 • Slimme kleuters vervroegd doorstromen naar groep 3

  April/mei is zo’n beetje de tijd waarop de meeste scholen, samen met ou...

  Lees meer
 • Een hoogbegaafd kind in groep 3. Wat nu?

  Groep 3 is voor veel kinderen spannend. Zo ook voor het hoogbegaafde kind. Oo...

  Lees meer
Agenda overzicht
 • Begeleiding scholen

  Begeleiding scholen

  Passend onderwijs aan hoogbegaafde leerlingen: het hoort bij de basisondersteuning. Dat lijkt eenvoudig...

  Lees meer
 • Cursus

  Cursus

  Hoogbegaafde leerling in de klas: Een praktische cursus, waarbij je de basisbeginselen leert van het begeleiden...

  Lees meer
 • Opleiding

  Opleiding

  Hoogbegaafdheidscoördinator op school: In deze opleiding word je opgeleid tot hoogbegaafdheidscoördinator...

  Lees meer
 • Ster(k) Faalangsttraining

  Ster(k) Faalangsttraining

  Spanning, wanneer je presteren moet… Buikpijn, hoofdpijn…. Instelling: Ik kan het of ik kan het niet… Te perfectionistisch….

  Lees meer

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.