Denkroutes

Hoogbegaafde kinderen verstaan vaak het talent om divergent te denken, creatief te denken, en andere afslagen in denken te nemen dan veel anderen zouden doen. En van zo’n prachtig talent moet je leren gebruik te maken. 

De Denkroutes zijn ontworpen om kinderen te leren hun potentie om creatief te zijn om te zetten naar creatieve actie. Net als op alle andere vlakken is creativiteit een vaardigheid in denken, die je kunt ontwikkelen. De Denkroutes biedt die mogelijkheid.

Op school worden we getraind om vooral convergent te denken: er is vaak maar één antwoord goed.Het kan verlammend werken, wanneer je er vanuit gaat dat er maar één antwoord mogelijk is. Dat kan ook een hoop onzekerheid opleveren. Want is dat waar jij aan denkt, dan wel het enige juiste antwoord waar men naar op zoek is?

De Denkroutes helpt die onzekerheid overwinnen. De Denkroutes zijn uitdagingen in plaats van problemen, het zijn mogelijkheden om te proberen, het zijn manieren om ongegeneerd je gedachtes de vrije loop te laten en daar blij van te worden.

Inspiratie voor de Denkroutes is opgedaan bij de Thinkers Keys van Tony Ryan, de Taxonomie van Benjamin Bloom, de Mindsettheorie van Carol Dweck en vele eigen ervaringen, uitwerkingen, uitprobeersels en activiteiten….

De Denkroutes zijn ontworpen om in de (plus)klas in te zetten. Door de posters in de klas op te hangen, zijn ze altijd zichtbaar. (En verdwijnen ze dus niet onder in je bureaula ;)…)

Daag niet alleen de kinderen uit, maar ook jezelf! Zet elke dag een afslag in en verrijk daarmee je lessen….

Downloads van de posters op A4 formaat:

Klik op een afbeelding voor een grote weergave.

Toelichting op de afslagen:

PS Wist je dat de posters op 2 manieren aan elkaar te koppelen zijn?

Wil je liever de posters op 135 grams posterpapier in A2-formaat? Dat kan!

Deze kun je bestellen via: info@sterkinhoogbegaafdheid.nl (Vermeld daarbij duidelijk je naam, verzend- en factuuradres en het aantal sets. Deze gegevens worden gebruikt om het pakketje juist te versturen.)

Voor een set van 2 posters betaal je € 12,95 (excl verzendkosten). Bestel je 5 sets of meer, betaal je nog maar € 10,- per set. Na betaling van de factuur zal de bestelling verstuurd worden.

Aankomende activiteiten

6 juni

Start 3-daagse cursus Plusklas opzetten

23 sep

Start opleiding Hoogbegaafdheids- coördinator VO maandag Leidschendam

30 sep

Start opleiding Hoogbegaafdheids- coördinator PO Maandaggroep Leidschendam

2 okt

Start opleiding Hoogbegaafdheids- coördinator PO Woensdaggroep Leidschendam

14 okt

Start opleiding Hoogbegaafdheids- coördinator PO Limburg- Echt