Missie van Ster(k) in hoogbegaafdheid

Ster(k) in hoogbegaafdheid heeft een ambitieuze missie: alle hoogbegaafde kinderen krijgen het onderwijs dat bij hen past en de begeleiding die ze nodig hebben.

Dat maakt dat Ster(k) in hoogbegaafdheid er alles aan doet om allereerst scholen en leerkrachten sterk te maken in het begeleiden van deze groep kinderen. Wanneer zij namelijk een ster worden in het begeleiden, het juiste aanbod weten te vinden en de juiste snaar weten te raken, komen deze kinderen tot bloei. Daarom verzorgt Ster(k) in hoogbegaafdheid trainingen, workshops, cursussen en opleidingen. Daarom helpt Ster(k) in hoogbegaafdheid het verbetertraject naar beter passend onderwijs vorm te geven. Daarom kun je bij Ster(k) in hoogbegaafdheid aankloppen als scholen handelingsverlegen zijn. Voor tips en adviezen. Niks hoogdraverij en met een kluitje het riet in gestuurd worden: eerlijke, duidelijke adviezen, om het hoogbegaafde kind zo goed mogelijk verder te helpen in zijn/haar ontwikkeling.

Wanneer scholen en leerkrachten deze kinderen goed begeleiden en het juiste onderwijs weten te verzorgen, maakt Ster(k) in hoogbegaafdheid zich overbodig. Een mooi streven…

En totdat het zover is, helpt Ster(k) in hoogbegaafdheid ook kinderen, die wat extra hulp nodig hebben om een ster te worden in hun eigen talent. Bijvoorbeeld met een faalangstreductietraining. Waarom? Simpel! Het hoogbegaafde kind mag er zijn!

Aankomende activiteiten

6 juni

Start 3-daagse cursus Plusklas opzetten

23 sep

Start opleiding Hoogbegaafdheids- coördinator VO maandag Leidschendam

30 sep

Start opleiding Hoogbegaafdheids- coördinator PO Maandaggroep Leidschendam

2 okt

Start opleiding Hoogbegaafdheids- coördinator PO Woensdaggroep Leidschendam

14 okt

Start opleiding Hoogbegaafdheids- coördinator PO Limburg- Echt