Wie ben ik

Mijn naam is Veronique Swillens. Als kind maakte ik de rekensommen van alle kinderen uit de klas en kende ik alle boeken uit de school. Mijn perfectionisme was gigantisch en ik had nog een ander talent: een enorm aanpassingsvermogen. Slim zijn, maar je enorm aanpassen levert je, ook op latere leeftijd, een hoop problemen op. En ik kan vol trots zeggen: “Ik heb ze overwonnen”.

Na de PABO ben ik al snel gaan werken als groepsleerkracht op een basisschool. Maar uitdagingen blijven altijd kriebelen: plusklas ontwerpen, begaafde kinderen lesgeven, het management in, schoolleiderschap, grote bovenschoolse trajecten gericht op beter passend onderwijs aan hoogbegaafde leerlingen, opleidingen en cursussen ontwerpen en geven… En het houdt vast niet op.

Ster(k) in hoogbegaafdheid is een constante uitdaging; de uitdaging om mijn missie waar te maken.

Blog

  • Hoogbegaafde leerlingen moeten geen extra werk krijgen!

    Scholen en leerkrachten die me al wat langer kennen, weten dat [...]

  • Slimme kleuters vervroegd doorstromen naar groep 3

    April/mei is zo’n beetje de tijd waarop de meeste scholen, samen [...]