• Header

Leren is leuk-opdrachten

De Leren is leuk-opdrachten zijn opdrachten die het complexe denken, de creativiteit en het onderzoekend en ontwerpend leren aanspreken. Ontwikkeld voor hoogbegaafde kinderen, maar zeker ook leuk voor alle andere kinderen. De Leren is leuk-opdrachten zijn gemaakt in de tijd dat de scholen gesloten waren in verband met de Corona-pandemie. Daarom: elke dag een leeridee...

De opdrachten zijn ontwikkeld door middel van De Denkroutes. Deze zijn hier te downloaden of te bestellen.

De opdrachten zijn zo opgezet dat ze eenvoudig thuis uit te voeren zijn. Er zit gelaagdheid in, waardoor ze gemakkelijk aan te passen zijn in niveau, door bijvoorbeeld de volgende zaken aan te passen: 

- de eisen

- de manier van uitwerken

- de wijze van opzoeken

- de hoeveelheid vragen

etc.

Je kunt de 50! Leren is leuk-opdrachten hieronder- nu in handige kaartvorm- gratis downloaden. Knip ze uit, lamineer ze, gebruik ze zoals jij het handig vindt.

Download hier

 

 

Agenda

 • Slimme kleuters vervroegd doorstromen naar groep 3

  April/mei is zo’n beetje de tijd waarop de meeste scholen, samen met ou...

  Lees meer
 • Een hoogbegaafd kind in groep 3. Wat nu?

  Groep 3 is voor veel kinderen spannend. Zo ook voor het hoogbegaafde kind. Oo...

  Lees meer
Agenda overzicht
 • School-kindonderzoek

  School-kindonderzoek

  Een slimme leerling, die je maar niet gemotiveerd krijgt… Een slimme leerling, die je verrijkingswerk biedt en er maar...

  Lees meer
 • Studiedagen

  Studiedagen

  Altijd op maat. Niet alleen theorie, maar ook: Wat gaan we morgen anders doen? Praktisch, activerend, enthousiast, ..

  Lees meer
 • Opleiding

  Opleiding

  Opleiding tot hoogbegaafdheidscoördinator: waar theorie en praktijk samenkomt. Kleine en persoonlijke groepen, effectief en ..

  Lees meer
 • Verandertrajecten

  Verandertrajecten

  SterK begeleidt scholen in beter passend onderwijs aan hoogbegaafde leerlingen. Op maat trajecten, eigenaarschap bij de scho..

  Lees meer
 • Didactisch onderzoek

  Didactisch onderzoek

  Niet alleen zicht op didactisch niveau, maar ook de wijze van leren, begeleidingsbehoeften: praktisch en duidelijk, direct toe

  Lees meer

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.