• Over

Missie van Ster(k) in hoogbegaafdheid

Ster(k) in hoogbegaafdheid heeft een ambitieuze missie: alle hoogbegaafde kinderen krijgen het onderwijs dat bij hen past en de begeleiding die ze nodig hebben.

Dat maakt dat Ster(k) in hoogbegaafdheid er alles aan doet om allereerst scholen en leerkrachten sterk te maken in het begeleiden van deze groep kinderen. Wanneer zij namelijk een ster worden in het begeleiden, het juiste aanbod weten te vinden en de juiste snaar weten te raken, komen deze kinderen tot bloei. Daarom verzorgt Ster(k) in hoogbegaafdheid trainingen, workshops, cursussen en opleidingen. Daarom helpt Ster(k) in hoogbegaafdheid het verbetertraject naar beter passend onderwijs vorm te geven. Daarom kun je bij Ster(k) in hoogbegaafdheid aankloppen als scholen handelingsverlegen zijn. Voor tips en adviezen. Niks hoogdraverij en met een kluitje het riet in gestuurd worden: eerlijke, duidelijke adviezen, om het hoogbegaafde kind zo goed mogelijk verder te helpen in zijn/haar ontwikkeling.

Wanneer scholen en leerkrachten deze kinderen goed begeleiden en het juiste onderwijs weten te verzorgen, maakt Ster(k) in hoogbegaafdheid zich overbodig. Een mooi streven…

En totdat het zover is, helpt Ster(k) in hoogbegaafdheid ook kinderen, die wat extra hulp nodig hebben om een ster te worden in hun eigen talent. Bijvoorbeeld met een faalangstreductietraining. Waarom? Simpel! Het hoogbegaafde kind mag er zijn!

Agenda

 • Slimme kleuters vervroegd doorstromen naar groep 3

  April/mei is zo’n beetje de tijd waarop de meeste scholen, samen met ou...

  Lees meer
 • Een hoogbegaafd kind in groep 3. Wat nu?

  Groep 3 is voor veel kinderen spannend. Zo ook voor het hoogbegaafde kind. Oo...

  Lees meer
Agenda overzicht
 • School-kindonderzoek

  School-kindonderzoek

  Een slimme leerling, die je maar niet gemotiveerd krijgt… Een slimme leerling, die je verrijkingswerk biedt en er maar...

  Lees meer
 • Begeleiding scholen

  Begeleiding scholen

  Passend onderwijs aan hoogbegaafde leerlingen: het hoort bij de basisondersteuning. Dat lijkt eenvoudig...

  Lees meer
 • Cursus

  Cursus

  Hoogbegaafde leerling in de klas: Een praktische cursus, waarbij je de basisbeginselen leert van het begeleiden...

  Lees meer
 • Opleiding

  Opleiding

  Hoogbegaafdheidscoördinator op school: In deze opleiding word je opgeleid tot hoogbegaafdheidscoördinator...

  Lees meer
 • Ster(k) Faalangsttraining

  Ster(k) Faalangsttraining

  Spanning, wanneer je presteren moet… Buikpijn, hoofdpijn…. Instelling: Ik kan het of ik kan het niet… Te perfectionistisch….

  Lees meer

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.