• Cursus Leergang

Cursussen

Ster(k) in hoogbegaafdheid biedt verscheidene cursussen. Liever binnen je school, samenwerkingsverband of organisatie een cursus op maat?  Dat is zeker mogelijk. Neem vooral contact met ons op. Daarnaast zijn we volop in ontwikkeling. Houd de website daarom in de gaten. Er volgt vast nog meer. 

Wil je je opgeven voor een van onderstaande cursussen? Vul dan het contactformulier in of stuur een mailtje naar: veronique@sterkinhoogbegaafdheid.nl 

Korte cursus: Signaleren (middag)

Hoe zien we die ene leerling, die zich aanpast? Waar let je op als je op zoek gaat naar de kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong? Wat is de waarde van vroeg-signalering? Dat en meer leer je in de korte cursus Signaleren. In deze korte cursus spreken we over de urgentie van het goed signaleren. We behandelen het vroeg-signaleren en het stimulerend signaleren. Op welke kenmerken, gedragingen, signalen let ik tijdens het observeren? Hoe kan ik ook oudere kinderen genoeg in zicht hebben? We bekijken diverse signaleringsinstrumenten en je krijgt handvatten over de implementatie ervan.

 

Nieuwsgierig?   Lees meer

Cursus: Beleid (3 dagen)

Om alles dat je uitzet ook goed in je organisatie te borgen, kan een goed beleidsstuk helpend zijn. Toch is dat voor velen een papieren tijger. Hoe krijg je nu alles overzichtelijk op papier. Waar begin je? Welke stappen zet je? In deze cursus beginnen we bij de kern. De visie van jouw school en de doelgroep die voor jullie relevant is. Wanneer dat helder is, kunnen er doelen geformuleerd worden. Stap voor stap worden we steeds concreter. Middels een concreet stappenplan zullen het beleidsstuk gaan schrijven.

Deels doen we dat tijdens de cursus. Laptop mee en een deel staat er al in. Voor sommige elementen is het juist van belang om dit uit te zetten op school, dit te onderzoeken of voor te leggen aan je team. Voor die elementen worden er verschillende mogelijkheden geboden, zodat je kunt kijken wat werkt en past bij jouw school. Vandaar dat er tussen de cursusdagen wat tijd zit. Zo kun je deze zaken mee terugnemen naar school om het vervolgens verder op te kunnen pakken.

Aan het einde van de cursus kun je je beleidsstuk afronden. Na de cursus bestaat er een mogelijkheid om de trainer mee te laten lezen met het beleidsstuk en daar feedback op te krijgen.

 

Nieuwsgierig?   Lees meer

Cursus: Plusklas opzetten ( 3 dagen)

Wanneer je een plusklas gaat opzetten, merk je dat er veel mogelijk is. Voor velen is het een puzzel: Welk materiaal zet ik in? Hoe groot maak ik mijn groepen? Wie mag er deelnemen? Hoe vaak en hoe lang werk ik met de kinderen? Hoe zorg ik voor een transfer naar de klas?

In de cursus Plusklas opzetten leer je hoe je gedegen een plusklas opzet. Je leert rekening houden met verschillende facetten en de inhoud van je plusklas af te stemmen op je doelgroep en de doelen die je met hen wil behalen. Ook leer je technieken om je eigen verrijking vorm te geven.

In deze cursus is er een goede balans tussen theorie en praktisch bezig zijn. De dagen volgen elkaar snel op, zodat je goed kan doorpakken met het ontwerp van jóuw plusklas. Je kunt er dus ter plekke mee aan de slag.

 

Nieuwsgierig?   Lees meer

 

Op alle cursussen zijn uiteraard onze algemene voorwaarden en privacyverklaring van toepassing.

Ster(k) in hoogbegaafdheid is een CRKBO erkende instelling.

Agenda

 • Slimme kleuters vervroegd doorstromen naar groep 3

  April/mei is zo’n beetje de tijd waarop de meeste scholen, samen met ou...

  Lees meer
 • Een hoogbegaafd kind in groep 3. Wat nu?

  Groep 3 is voor veel kinderen spannend. Zo ook voor het hoogbegaafde kind. Oo...

  Lees meer
Agenda overzicht
 • School-kindonderzoek

  School-kindonderzoek

  Een slimme leerling, die je maar niet gemotiveerd krijgt… Een slimme leerling, die je verrijkingswerk biedt en er maar...

  Lees meer
 • Begeleiding scholen

  Begeleiding scholen

  Passend onderwijs aan hoogbegaafde leerlingen: het hoort bij de basisondersteuning. Dat lijkt eenvoudig...

  Lees meer
 • Opleiding

  Opleiding

  Hoogbegaafdheidscoördinator op school: In deze opleiding word je opgeleid tot hoogbegaafdheidscoördinator...

  Lees meer
 • Ster(k) Faalangsttraining

  Ster(k) Faalangsttraining

  Spanning, wanneer je presteren moet… Buikpijn, hoofdpijn…. Instelling: Ik kan het of ik kan het niet… Te perfectionistisch….

  Lees meer

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.